lauantai 8. toukokuuta 2010

Ihmiset työskentelivät kaduilla perjantaina

Usean ihmisen havaittiin työskentelevän Ison Kaupungin kaduilla viime perjantaina. Siellä nähtiin esimerkiksi nainen poraamassa asfalttiin reikää poralla ja miehiä jotka laittoivat sinne lähelle keltamustia kylttejä. Jalkakäytävällä joku neito pystytti kojun ja kaupusteli kukkia kovaäänisesti ja tosi isoilla mainostauluilla. Sen lisäksi parisen kymmentä kansalaista hurisi autoinensa tietä pitkin örmistynyt ilme kasvoillaan.

Tapahtuma keskeytti noin 990 000 ihmisen juhlimisen kadulla. Tämä aiheutti närkästystä.

Haastateltuna Mummo, 81: "Mielestäni on törkeää noin vain vallata kadut työskentelylle ja työmatkoille, kun ne on tarkoitettu juhlimiselle! Ihan me tavalliset ihmiset ei päästä toteuttamaan meidän päivittäisiä oikeuksia kun tuollaiset näytöstavattomat kahvinpöläyttämät epäilyttävät palkolliset tulee tohon painamaan duunia"

"Eks noi voi köristellä niiden omassa kotona?" Veli, 6v.

"Tämähän on kuitenkin pääkatu, ei tänne noin vain ilmoittamatta tulla aiheuttamaan jotain järjestystä perjantaipäivänä, festivaalipäivähän se on, silloin kadut on tanssijoiden ja tulennielijöiden käytössä. Kyllä se pitäisi jo tietää tuossa iässä. Sitä paitsi on vaarallista myydä kukkia tommosesta kojusta jonka katos sanoo että se kuuluu jollekulle. Sehän on kapitalismia, eihän se toimi" Sanoi Ermo, 55.

Haliisi on houkutellut palkkakuitin polulle ajautuneet surujautuneet työtä tehneet kirjastoautoon hyvällä teellä ja karnevaalikekseillä, ja kuuntelee heitä ja pyydettäessä pitää kädestä. "Monella työtä tekemään tulleella oli kalenteri tai kännykkä mukana. Olemme varustautuneet kohtaamaan innokkaimmatkin työtä paiskomaan tulleet pöyheillä villavaatteilla ja liikuttuneella katseella, ja valmiita tuudittamaan huolestuneimpia ihmisiä" kommentoi Haliisin Halimaallikko Ismo Tölttä.

Lisähavainto: 12-vuotias Paula näki täpläkauriin juoksevan paikalta, oletettavasti pelästyttyään sitä autojen hurinaa. Puiston viereen laitettiin pala kakkua ja juhlakansa toivoo että Sorja tulee takaisin. Tästä hämmingistä on tosi suuret kulut ja henkinen kärsimys. Mutta Iso Kaupunki ei kysy korvauksia kun Suuri Hallitus päätti mennä teatteriin oikeudenkäynnin sijasta, siellä menee Peppi Pitkätossu.

Yleisökysymys: Kannattaisiko Haliisin hankkia kukkia rinnuksiin Frans-maan mallin mukaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti